Οι εγκαταστάσεις μας

Το Ζυθοποιείο στεγάζεται σε κεντρικό δρόμο του Βόλου, όπου υπάρχει εύκολη δυνατότητα πρόσβασης.

Η παραγωγική μας δυναμικότητα μπορεί να φθάσει τα 250.000 λίτρα έτοιμου ζύθου ετησίως.

Οι εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν :

Beer tasting room

Αίθουσα παραγωγής

Αποθήκες α' υλών & έτοιμου προϊόντος.

Το Ζυθοβραστήριο

Είναι η καρδιά της παραγωγικής διαδικασίας. Εκεί λαμβάνουν χώρα τα πρώτα στάδια για την προετοιμασία του ζύθου.

Στην δεξαμενή του mashing γίνεται η εκχύλιση των βυνών σε κατάλληλη θερμοκρασία, ανάλογα με τον τύπο του ζύθου που παρασκευάζουμε.

Στη δεξαμενή του Lauter γίνεται  ο διαχωρισμός των βυνών με το γλεύκος.

Και τέλος στη δεξαμενή του Kettle, γίνεται ο βρασμός του γλεύκους με την πρόσθεση του απαραίτητου λυκίσκου και ο φυγοκεντρισμός. 

Η ζύμωση & η ωρίμανση

Στις δεξαμενές αυτές μεταφέρεται το ψυγμένο  ζυθογλεύκος, προκειμένου να αρχίσει η αλκοολική ζύμωση, με τη βοήθεια της μαγιάς.

Σε αυτήν τη φάση τα σάκχαρα που εκχυλίστηκαν από τη βύνη μεταβολίζονται από τους ζυμομύκητες σε αλκοόλη και διοξείδιο του άνθρακα.

Οι δεξαμενές αυτές (Unitanks), με την ολοκλήρωση της ζύμωσης επιτρέπουν την απομάκρυνση των ζυμών από τον πυθμένα τους, γεγονός που δίνει τη δυνατότητα να πραγματοποιείται και η ωρίμανση της μπύρας σε αυτές τις δεξαμενές.

Η συσκευασία

Επιλογή της εταιρείας είναι η συσκευασία σε γυάλινες φιάλες των 500ml & 330m. Η αυτόματη συσκευαστική μηχανή περιλαμβάνει το τμήμα έκπλυσης των φιαλών, το γεμιστικό και το ταπωτικό τμήμα.

Για τους λάτρεις της βαρελίσιας μπύρας, υπάρχει η επιλογή βαρελιών σε συσκευασίες των 20λίτρων ή και 30λ κατά παραγγελία.

μ-ΖΥΘΟΠΟΙΕΊΟ Local st.
Διατηρούνται όλα τα δικαιώματα 2020
Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα!